Vil du med i Handicaprådet?
Som landets eneste kommune har Læsø Kommune desværre ikke et handicapråd.
Det er ikke godt. Dels står der i loven, at alle kommuner skal have et handicapråd og dels løser et handicapråd vigtige opgaver i den kommunale planlægning.
I lov om retssikkerhed og administration på det sociale område er handicaprådets opgaver nævnt, således
§ 37 a. Kommunalbestyrelsen nedsætter et handicapråd. Handicaprådet rådgiver kommunalbestyrelsen i handicappolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgerne og kommunalbestyrelsen om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører mennesker med handicap.
Stk. 2. Kommunalbestyrelsen hører handicaprådet over alle initiativer, som har betydning for mennesker med handicap.
Sikringen af ligeværdighed og tilgængelighed er to af de kerneopgaver, som handicaprådene arbejder med, og handicaprådet skal spørges ved f.eks. alle de små og store anlægsopgaver og byggerier, som kommunen planlægger, og hvortil der er offentlig adgang.
Men der skal jo være nogen at spørge, og situationen efter Kommunalvalget i november er, at kommunalbestyrelsen har udpeget de tre kommunale medlemmer af rådet, men Handicaporganisationerne har ikke indstillet medlemmer.
Det er rent ud sagt noget skidt, og Kommunalbestyrelsen opfordrer derfor til, at alle borgere, der lever med et handicap, og som kunne være medlem af en af organisationerne under Danske Handicaporganisationer overvejer at stille sig til rådighed for arbejdet i Handicaprådet. Det drejer sig om at deltage i ca. tre møder om året.
Kunne du være en af dem, der vil repræsentere Læsøs handicappede borgere i det politiske arbejde i denne valgperiode, er du meget velkommen til at kontakte kommunens chef for ældre og sundhed Helle Carlsson Kunckel Christensen for at høre nærmere eller tage kontakt til et af de kommunalbestyrelsesvalgte medlemmer: Jens Morten Hansen, Niels Odgaard eller Carsten Prager.