Skip til hoved indholdet

Seneste nyt

Seneste nyt

Musikskolen på Læsø

I januar 2024 slog Musikskolen på Læsø dørene op og sammen med de to første undervisere tilbydes der rytmik for øens yngste børn og instrumentalundervisning for de ældre skolebørn.

Vi har masser af gode idéer til fremtidens musikskole, så den udvikler sig løbende - med fagligt dygtige musiklærer, der også har pædagogisk flair, er Musikskolen på Læsø kommet rigtigt godt fra start.

Blandt andet skrev Læsøposten, at appetitten for at modtage musikalsk undervisning er stor på Læsø, fordi alle timerne hurtigt blev udfyldt og vi stod med det luksusfyldte problem, at der opstod ventelister.

Dem gør vi alt for at blive kvit samtidig med, vi løbende tilbyder nye spændende musikalske aktiviteter for øens børnehave- og skolebørn.

Her kan du læse mere om Musikskolen på Læsø

Læsø Kommune har i samarbejde med Læsø Turist- og Erhvervsforening fokus på at støtte, vejlede og koordinere lokale projekter hos øens borgere, foreninger, aftenskoler og virksomheder via fundraising.

Læsø kommune ønsker at medvirke til at udvikle øens erhvervsliv, sikre et rigt foreningsliv og skabe grobund for at kulturelle projekter og frivilligt socialt arbejde har de bedste betingelser for at udvikle sig til bæredygtige tiltag, der gør en positiv forskel for Læsøs borgere.

Kommunenes intentioner er ikke noget nyt - det nye er etableringen ef et formaliseret samarbejde, hvor man kan få grundig sparring af en erfaren fundraiser, der både arbejder for at koordinere indsatsen med at søge eksterne midler til Læsøs forenings- og kulturliv, og ved hvordfan man skriver en effektfuld ansøgning.

Som forening kan du glæde dig til, at det nu bliver lettere at booke et lokale.

Som godkendt folkeoplysende forening er man berettet til gratis lokalebrug i kommunale bygninger - men lokalerne skal naturligvis være egnede til det, de skal bruges til og så skal det være overskueligt og let at booke dem.

Derfor glæder vi os hos Kultur & Fritd til i 2024 at præsentere et nyt bookingsystem, der samtidig giver foreningerne et overblik over øens aktiviteter, så koordinering og planlægning bliver mere hensigtsmæssigt organiseret henover kalderåret.

Målet er overskuelighed, brugervenlighed og overblik, så for mange aktiviteter ikke falder sammen med den konsekvens, at færre vil deltage i aktiviteterne.

Læsø Kommune ønsker at støtte arrangementer og nye tiltag, så flest muligt får glæde af dem - og det opleves som en succes af udbyderne.

Vi planlægger på højtryk Musiskolens næste sæson, som starter op til august 2024.

Foruden den faste soloundervisning i klaver og akustisk guitar vil der også være kor og solosang at finde på skemaet fra næste sæson.

Vi arbejder også på, at kunne tilbyde spændende workshops, så vi rammer børn og unge med andre interesser end dem, vi for nuværende kan tilbyde i regi af musikskolen - vi vil nemlig også gerne rumme øens unge og voksne ved at tilbyde nye musikalske aktiviteter.

Vi ses til meget mere musik efter sommerferien.

Rigtig god sommer fra os i Musikskolen på Læsø,

Sina, Maja, Mia, Michala & Christina

Læs mere om Musikskolen på Læsø her

Har du et kulturelt projekt eller en aktivitet, du ønsker støtte til, så kan du ansøge Kulturrådet om støtte hertil.

Kulturrådet ønsker at bidrage til Læsøs kulturliv og har derfor sat en støtteordning op, du som aktør kan søge.

Kulturrådet støtter et blomstrerende og nuanceret kulturliv, der gennem gensisdig inspiration fortsætter med at udvikle Læsø som en yndet destination for både udøvere og gæster med interesse for kunst og kultur.

Du ansøger ved udfylde skemaet, som du finder her

Vi glæder os til at høre fra dig!

Det kulturelle Læsø; Mad og Natur

På Læsø eksisterer en helt speciel natur og sammen med den muligheden for at sanke til middagsbordet.

Naturens rolle for læsøboerne har historisk set været med til tegne livet på øen – og vil også gøre det fremadrettet med det globale fokus på klima.

Dette er en vigtig del af Læsøs kulturhistorie og det ønsker Læsø Kommune at sætte spot på med projektet; Læsøs Skattekammer; Det kulturelle Læsø – Mad & Natur.

På Læsø eksisterer allerede guidede ture i naturen

En vigtig del af projektet bliver at tilpasse det, så det passer ind i de tilbud, der i forvejen findes på øen - og at samarbejde med de respektive udbydere, når det passer ind i formen.

Vi glæder os til at skabe et tilbud, der henvender sig til øens institutioner, øvrige befolkning samt turister og fritids-læsøboere.

Det er kunstner, Birgitte Ejdrup Kristensen, der står bag værket, som er støttet af Læsø Kommune og Statens Kunstfond.

Værket kalder hun; Sandflugten.

Sandflugten er bygget op omkring Læsøs kulturhistorie med musten doneret af Læsøboerne - og de er hentet fra både til lands og til vands. Dermed kommer stenene både fra gamle lokale bygningsværker og fra andre lande via skibsvrag.

Værket kan ses ved Østerby Havn på pladsen vedsiden af Søværnets Kystredningstjeneste.

Læsøs Kommune har ansat en dygtig, og allerede vellidt, Projektmedarbejder og Naturvejleder til kommunens nye projekt; Det Kulturelle Læsø; Mad & Natur.

Efter samtale med flere kvalificerede ansøgere faldt valget på Rasmus Brønnum, der blandt andet er uddannet Jordbrugsteknolog.

Rasmus skal sammen Læsø Kommunes Kulturkonsulent, Sina Harbo, få projektet til at leve under rammerne af Østerby Servicecenter.

Så bor du i Østerby, vil du i de kommende måneder opleve mere liv i lokalerne, som Rasmus og Sina sætter gang i projektet, som de løbende vil informere om.

Vi glæder os til et spændende år med fokus på Læsøs kultur og natur, og byder Rasmus et stort velkommen i landets mest solbeskinnede kommune.

Kontakt

Sina Harbo
Kulturkonsulent & Musikskoleleder
Tlf.: 24481160
Mial: shc@laesoe.dk

Læsø Kommune

Doktorvejen 2

DK-9940 Læsø

CVR: 45 97 33 28

Telefon: 9621 3000
kommunen@laesoe.dk

Nyttige links