Der er i disse år er en stigende bevidsthed om bæredygtighed samt mad- og naturoplevelser blandt læsøboere og turister, og Læsøs natur tilbyder et rigt skattekammer, der understøtter denne udvikling. Samtidig står øens kulturhistorie overfor en udfordring, hvor yngre generationer i højere grad skal engageres for at sikre, at den viden og de traditioner, der har præget øen, ikke går tabt.
Med dette projekt ønsker Læsø Kommune at formidle Læsøs kulturhistorie, primært i relation til naturen, den mad, vi kan finde heri og lokale madlavningstraditioner.
Projektet omfatter aktiviteter som sanketure, workshops og udstillinger, der formidler Læsøs kulturhistorie og bæredygtig anvendelse af lokale råvarer. Der er også fokus på borgerinddragelse og samarbejde med lokale aktører, for at sikre bred deltagelse og ejerskab.
Målgrupperne inkluderer Læsøs beboere, lokale institutioner og gæster, herunder både kulturturister og naturoplevelsesturister. Projektet vil finde sted i både offentlige natur- og indendørs faciliteter i Østerby Servicecenter.